CHARACTERS µ Rindunya Kian Membara

FREE DOWNLOAD ò eBook, ePUB or Kindle PDF ä Noor Suraya

Cinta itu seumpama serangkai mutiara kadang kadang ia putus dan kita perlu mengarangnya sekali lagi Kadang kadang ia hilang lalu kita h. Jodoh bila tak dicari elok pula ada depan mata Pi lari jauh jauh pun eh Muncul pula depan skrin telefon Ehem Aku cakap pasal jodohku dengan buku ni ya haha Tak sia sia menanti saat seakan sudah reda sebab Kaksu dah terbitkan semula dengan tajuk Surat Bersampul Perang ada juga rezeki Terima kasih ya dikDan bila berdepan dengan buku tulisan penulis ini seperti biasa aku umpama hilang kosa kata untuk berkongsi review Full review 220819Aku suka bila mana mood membacaku kekal baik hingga ke hari ini Rasa lega sungguh Mungkin juga kerana buku ini berjaya mengekalkan mood itu Jadi bertambah tambah tahap sukaku1 Cerita cinta yang mudah saja sebenarnya tapi di tangan penulis ianya jadi luar biasa Mungkin kerana alunan bahasanya yang halus dan memikat Kalaulah aku membaca naskhah ini tanpa lihat namanya pun aku dah tahu siapakah gerangan penulisnya Ha nampak tak betapa aku sukakan gaya penulisannya2 Doktor Farhana Alahai susahnya menjadi Anah Rasanya aku sama sama lelah nak habiskan kisah awak ni Anah Kasihan lebih lebih lagi Benarlah ujian datang menguji samada kita reda atau tidak Tapi hati seorang wanita aduh Sakitnya memang tak terkira Nak berdamai dengan masa lalu bukan perkara yang mudah3 Sebenarnya kan satu yang aku kagumi daripada dulu bagaimana penulis menyusun watak wataknya Saling berkait tanpa mengenal batas masa Bayangkan saja bagaimana Jaja dan Doktor Amar saling berkait begitu juga Anah dan Zaynn Dan dalam ini aku ‘ternampak’ Seera Aduh Tak sabar nak baca Biru Ungu Cinta4 Ending tu kalau panjang lagi aku bagi extra mark haha Tapi pelik juga kenapa Imran bukan ‘jodoh’ Anah Takpelah masih okay sebenarnya janji bukan Masri haha Dengar cerita ada kesinambungan Anah Imran dalam Kekasih Waktu Baik akan aku usahakan membacanya kelak5 Dalam halus menyusun kata ada beberapa part penulis sebenarnya menyampaikan pesan Cuma mungkin kita tak perasan dek terbuai buai dengan lenggok bahasa Kaksu kan kalau adegan marah pun kita yang membaca jadi tak marah Dan itu aku kira memang kepakaran penulis senior kesayanganku ini Biased much Mungkin tapi ikut suka hati aku lah kan review aku yang tulis hahaMagisnya seorang Noor Suraya yang memungkinkan kisah tertulis pada tahun 2001 ini tetap ‘hidup’ sampai kini Bukan melobi tapi lihat saja kalau tidak mana mungkin kisah ini diterbitkan semula tahun sudah Tahniah Kaksu

FREE READ Rindunya Kian Membara

Rindunya Kian MembaraTau mungkin tiba tiba kita telah menemui mutiara yang lain pula Lalu perlukah kita karangkan semula cinta baru itu di tangkai hati kita. Bukan cerita dewa dewi Suka watak watak dalam cerita Rindunya Kian Membara Kini sedang membaca 'Kekasih Waktu' dan belajar memahami Farhana Selepas 18 tahunanak anak Dr Farhana dan Ilham sudah dewasa dan Noor Suraya telah membawa mereka berkampung dalam 'Kekasih Waktu'

Noor Suraya ä 8 CHARACTERS

CHARACTERS µ Rindunya Kian Membara Ó Cinta itu seumpama serangkai mutiara kadang kadang ia putus dan kita perlu mengarangnya sekali lagi Kadang kadang ia hilang lalu kita harus mencarinya semula tetapi kadang kadang kita tidak mungkin menemuinya lagi; walau di mana mana pun dan walau sampai bila bila pun Atau mungkin tiba tiba kita telah menemui Arus mencarinya semula tetapi kadang kadang kita tidak mungkin menemuinya lagi; walau di mana mana pun dan walau sampai bila bila pun A. Resensi Feb 2011Penulis Noor SurayaPenerbit Creative Enterprise Sdn BhdHarga RM2090MS 392Cetakan 1 2004Cetakan 2 2005CINTA ITU PELIK SEPERTI HUJAN PANAS DALAM HUJAN ADA PANASNYA DALAM PANAS ADA HUJANNYABlurbCinta itu seumpama serangkai mutiara kadang kadang ia putus dan kita perlu mengarangnya sekali lagi Kadang kadang ia hilang lalu kita harus mencarinya semulatetapi kadang kadang kita tidak mungkin menemuinya lagi; walau di mana mana pun dan walau sampai bila bila pun Atau mungkin tiba tiba kita telah menemui mutiara yang lain pula Lalu perlukah kita karangkan semula cinta baru itu di tangkai hati kitaReviewRKM antara 20 koleksi novel yang Kak Chik borong hujung Jan 2011 order terus dari JS Terima kasih buat Kak Mariah sebab tolong dapatkan tandatangan Kak Su nota dari Kak Su Moga cerita kecil ini dekat di hati Dan alhamdulillah dalam 1 malam dapat mengkhatamkan karya penulis hebat iniJom baca apa yang Kak Chik rasa dari RKM ni Farhana anak harapan keluarga yang tiba tiba nekad meninggalkan keluarga selepas peristiwa aib itu Kerana cinta Farhana anak bekas imam itu sanggup memalukan ibu dan keluarga Kerana cinta juga Farhana sanggup berkurang ajar dengan abang teh yang selama ini ikatan mereka bagaikan isi dengan kukuMasrisi buah hati yang menjadi suami yang amat dicintai Farhana Selepas menikah Farhana nekad menjadi suri Masri Merelakan ijazah dalam jurusan Bahasa Perancis itu terbiar Tawaran untuk mendapatkan Diploma Pendidikan untuk mencapai cita cita sejak kecil juga sanggup ditepis demi cinta yang tulus buat Masri Namunpanas itu bukannya selalu ke petang apabila hujan merenyai di tegah hari hubungan yang bertunjangkan cinta itu terlerai jugaKerana terluka dan desakan untuk menjauhkan diri dari bayangan Masri Farhana nekad meninggalkan ibu dan keluarga Hidup di rantau orang tidak pernah mudah buat Farhana apatah lagi dengan diri yang disahkan hamilDan setelah 7 tahun di rantau orang dengan segala pengalaman dan kesusahan Farhana kembali ke bumi bertuah Malaysia dengan 2 orang buah hati pengarang jantung Zetti Zaynn Namun ketenangan yang dikecapi hanya sementara setelah buah hatinya dirampas secara kejam oleh Masri Walaupun dia hampir hilang separuh nyawa untuk kembali kepada Masri tidak sesekali dia menanggung penderitaan yang bertimpa timpa setelah buah hatinya dirampasDan kehadiran Imran dan Ilham juga bagaikan penyeri jalan cerita Sungguh terharu dengan pengorbanan Imran yang sanggup melepaskan sesuatu yang sudah hampir dalam genggaman untuk kebahagian insan insan yang dia sayangi terutama Najaah yang selalu nampak gembira ituAduhhhhhkasihan sungguh pada Zaynn yang sungguh membela uminya tetapi kadang kadang rasa mcm nak cubit cubit aja Zetti yang bagaikan tidak kisah tidak tinggal dengan uminya lagi Memang begitu ke sikap anak perempuan setelah menemui ayahnya kembali Sungguh la geram dengan Zetti tuPengakhiran yang sungguh membahagiakan buat Farhana tapi kalau dia dengan Imran macam lagi sweetkan Hehehehhmemandai pula Kak Chik niPS Jangan sesekali bermain dengan hukun Allah taklik itu tetap 'jadi' walaupun sebelum kita berkahwinMisi 3 karya Kak Su dr Creative yang blm dikumpul1 Biru Ungu Cinta2 Untukmu Ain3 Tanah AndriyanaThumbs up untuk Kak Su dan setia menanti karya karya terbaru dr Kak SuLiFe iS a LoNG JouRNeY Kak Chik Nota Alhamdulillah sudah lengkap semua koleksi buku buku Kak Su